Jobbsök å sötsug..

 

 

Jahapp.. Har betalat mina räkningar..  Kommer hamna på gatan snart.. Jädra csn!! De vill inte gå med på att jag betalar lite mindre i månaden.. Inte kul.. Har haft dåligt med stålar de senaste månaderna.. Jobbat för lite å Försäkringskassan sänker å sänker ersättningen hela tiden.. Nu har jag det lägsta man kan få..

Är på Mossebo(dagis)nu om dagarna.. Går väl sådär.. Svårt å hålla koll på vilken unge som e vilken.. Jag bara: "barnet, barnet". Men snart kanske jag lär mig det.. :) Fattar inte att de ville ha just mig där?? Att de frågade på Arbetsförmedlingen efter mig? Jag har ju ingen koll på barn? Ja, ja.. Jag gör väl så gott jag kan i alla fall.

Å så fick jag vara "ledig" vecka 28.. Det var schysst..

Har sökt jobb på Filo Delikat också.. Får komma på intervju om ett tag.. Men det lär ju dröja lät det som.. Sen lär jag väl in på Lokstallet å höra om jobb också..

 

 

 

 

Jaaa.. Jag fortsätter väl att kämpa mot detta sötsug.. Går sådär.. Jag är ju jämt så trött så jag glömmer bort att jag inte ska äta godis.. Försöker äta frukt istället. Å morötter.. Älskar morötter! Därför är jag orange runt munnen jämt.. :P

 

 

 

 

 

Hänga tvätt! Borde köpa mig en torkställning..

 

 

 

 

 

Dessa jädra hyllor! Imorgon har jag målat klart! Sen e det bara bokhyllan jag ska måla.. Och en hemlig cykel.. Men det får jag ta längre fram när jag kanske har lite mer pengar..

 

 

 

 

Ni kan aaaldrig gissa vad detta är.. :P

 

 

 

 

 

 

Elvis har fått abborre av farfar..  :P

 

 

 

 

 

Farfars lördagsgodis..

 

 

 

 

 

Fick väl lov å skaffa mig en cykelkorg till slut iallafall... Töntigt. Men jag har stajlat den, så den e ju inte såå jättetöntig..

Obs! Syster Joz cykel..

 

 

 

 

För mamma parkerar ju så bra..

 

 

 

 

 

Hemma i Saltvik. :P

Ja, jag har tydligen alltid bakat.. Snyggaste förklädet! :P

 

 

 

 

 

Néa på hoj. Ovanligt..

 

 

 

 

Blommor jag fick av fikadamer sista dagen jag jobbade på Caféet. :)

 

 

 

Hihi.. Fick av Anki. :P

 

 

 

 

 

Jossan har målat en vägg i sin nya lägenhet. Snyggt! :P

 

 

 

Jag har "pimpat" hennes kyl.. :P

 

 

 

 

 

Molle diggar min bh.. Han ser lite lätt påkommen ut. :P

Nej, han e inte tjock.. Det ser bara så ut..

 

Mys.

 

 

 


Så less..

 

 

Jomeeen.. Snygg bild..

 

Åj, vad trött jag e på allt.. Är så jäkla less.. Less på allt å alla tror jag.. Känner mig irriterad hela tiden.. Å rastlös! Sover för mycket nu istället för ingenting.. Inte blir jag nå piggare för det! Å jag har ingen lust å göra nånting. Allt e tråkigt å ingen aptit har jag heller.. Suck!  Har ont i munnen igen! Det e så jäkla drygt. Kan inte äta nåt för det gör så ont! Så jag äter typ fil å dricker kaffe.. Kul.

Hoppas det vänder snart.. Brukar ju göra det i alla fall.. Men just nu e det drygt som fan.. Skojar inte.

Jag tycker sommaren mest är jobbig.. Vad ni än säger! Jag pallar inte värmen, diggar inte solen, grillar inte kött och myggen förstör mig.. De "äter" verkligen upp mig! Jag tål dem inte. Hela jag sväller upp! En gång när jag var yngre och vi var i sommarstugan vid Djupsjön, var de så mycket mygg som var på mig så hela jag var helt uppsvullen å jag bara grät å grät.. Mamma hällde fil över mig för att kyla ner mig typ.. Hon fick lov att åka hem med mig till slut ändå.. Jag kunde inte vara kvar i skogen. Fy fan.. Ska köpa på mig alla myggmedel som finns när jag får lön på fredag.. Jag har laddat med myggspiraler å myggljus i alla fall.. Ifall jag skulle få för mig att sluta sura å sätta mig ute nån kväll..

 

 

 

 

Jag vill ha en Figaro!! SÅ söt! Såg att Joss Stone hade en på sin gård bakom allt gräs å krafs.. Blev så kär i den.. :) Finns tre registrerade i Sverige.. Kostar runt 100 000 spänn.. Jag vill ha!!!!

 

 

 

 

Du å jag Britney.. Det vet du.. :P

 

 

 

 

Molle på nya mattan. Det har blivit Molles matta. He löves it! Molle har också stulit en vit strumpa ser jag nu..

 

 

 

 

 

Gammal bild på mamma jag hittade i en kartong som hon var på väg att kasta..

 

 

 

Hehe.. Mamma igen. Värsta brillorna!

 

 

 

Mamma ser precis ut som hon Elisabeth i filmen "Tillsammans".. :P Så heter de likadant också. :)

 

 

 

 

 

Sorry.. Kunde inte låta bli.. :P

 

 

 

 

 

 

Så fiiina saker det finns på Melba... Jag blir helt sjuk.. :) Kläderna är inte så dyra.. Men det e typ "onesize" på alla plagg.. Svårt att veta om de passar.. Meeen jag har ju köpstopp ändå så.. :P

 

 

 

 

 

Dessa knäckebröd med kanel är så jäkla goda! Speciellt med en skiva ost på! :) Molle gillar också.

 

 

 

 

 

Tänk att de stackars blommorna lever än..  :)

 

 

 

Flamingon har tappat färgen.. Ska vara tokrosa egentligen, men han har solat för länge! Så går det om man solar för mycket! Man ska akta sig för solen.. Den andra flamingon har t.o.m tappat huvet!!

 

 

 

Molle.. Nyfiken i en strut!

 

 

 

Ja.. Undra vad dessa fina blommor heter.. Jag e så kass på sånt där..

 

 

 

 

Nåt rosa spret.. :)

 

 

 

 

Fin.

 

 

 

Min glada glassgubbe! Man får liksom lite "café-känsla" om man sitter ute å fikar med glassgubben brevid.. Ja, min vattenkanna e ful.. Men de hade ingen annan på Konsum när jag behövde en.. Snyggt att jag fick med min skugga där också..

 

 

 

 

Ååjj.. Jag kommer aldrig att komma över att det är äppelträd å inte körsbärsträd i Körsbärsdalen i filmen "Bröderna Lejonhjärta"..

Att hitta en plats som kryllade av körsbärsträd var tydligen omöjligt vid filminspelningen, körsbär växer inte på det viset. Regisören Olle Hellbom kom på att man inte så lätt kan se skillnad på äppelträd och körsbärsträd; alltså kunde man fara till Brösarps backar och spela in! Filmteamet fick hyra in sig på Hasse Alfredssons gård.

 

 

 

 

 

Beautiful Marilyn..

 

  

 

 

Daniels fina tal till Victoria.. :)

 

 

 

 

 


 jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst
Gnällspikar..

Två coola tröjor jag nästan aldrig använt.. Dumma mig! Man använder ju bara det som ligger närmast i garderoben ju! :P

'

Har varit å kollat på Syster Jossans nya lägenhet!


SpökJossan flyger förbi framför kameran!


Jossan planerar möbleringen.. Inte lätt inte..


Köket.. Väldigt ljust.. Grått å vitt.. Och utsikt över Tims gård!


Snygg vägg i allafall!

Äntligen har de gift sig!Kollade faktiskt lite på bröllopet på tv. Det var superfint! :) Blev helt rörd.. Nog kom det en tår eller två.. :) Men nu e ju jag överkänslig!
Daniels tal till Victoria var så jäkla fint!!
Dagen före bröllopet.
Typiskt att lillebror ska sabba å trampa på klänningen! :P
Men det e luuuugnt.. Daniel fixar!


Det är ett jävla gnäll om detta bröllop.. Om vem som betalar.. "Vi vill inte betala Victorias bröllop!", "Världen svälter", "Miljoner hit å miljoner dit", "Varför ska jag betala deras bröllop, de betalar inte mitt".. Det finns verkligen annat att gnälla på om man ska gnälla.. Jag tycker bara att folk kan ta reda på lite fakta först.. Innan de gnäller.. Folk e jäkligt bra på att gnälla..
Vad jag har hört nån gång av en klok nisse, är att nån av kungarna, tror det var Karl XIV Johan, för massa hundra år sedan räddat och lånat ut pengar till landet Sverige som var bankrutt, som vi fortfarande betalar av på.. Så då är det alltså kungens pengar ändå..? Kommer inte riktigt ihåg vad nissen sa..


Totalt sett får det svenska kungahuset 125 miljoner kronor från staten och de svenska skattebetalarna för år 2010. Runt 60 miljoner av det avser apanaget, medel till kungafamiljen och dess verksamhet. Det är runt 6–7 kronor per svensk. I Danmark och Norge ligger motsvarande summor på 25–30 kronor per invånare.
Sorry.. Men jag lägger faktiskt gärna de små skattekronorna på kungahuset..

Dessutom drar bröllopet in 5-6 gånger mer cash än det kostar.. Så vi borde egentligen bara vara glada.


Ful jordgubbe va! Detta e då ingen Hulågubbe inte..Ja, ja.. Okej, okej!! Det var jag som körde rally med matvagnen på caféet.. Men nu har bäste Tor-Björn lagat!
Min hängmatta! Ne, jag ska inte ha den inne! Men skulle bara kolla om jag fick ihop den. Klart jag fick! Känns dock liiiite osäkert å ligga i den bara.. :) Molle har också provat.
Néa, en adelsdam? :P


Kikade lite på de papper som syster Milia hade när hon "släktforskade" lite i skolan.

Namnet Svinhufvud kanske är adligt.. :)


Svinhufvud, var två svenska adelsätter, båda med härstamning från Dalarna på 1500-talet.

Adliga ätten Svinhufvud af Qvalstad, med ättenummer 145. Den äldste kände stamfader hette Peder Sjurdsson, som är omnämnd 1528 samt levde 1542 i Främby i Stora Kopparbergs socken. Det var fogden Jöns Pedersson († 1636), till Kvalsta (förut Qvalstad) i Östuna socken i Uppland, som introducerades 1627 i tredje klassen - svenneklassen - genom lottning under dåvarande nummer 117, senare nummer 145, med namnet Swinehufwudh, efter vapenbilden. Senare lades af Qvalstad till, såsom åtskillnad från den andra ätten Svinhufvud (se nedan). Ätten har inte varit representerad i Sverige efter 1809, men immatrikulerades 30 januari 1818 på Finlands Riddarhus under nummer 7 bland adelsmän, samt lever vidare där. På kvinnosidan är ätten besläktad med adliga ätten Svinhufvud i Westergötland.

 

Adliga ätten Svinhufvud i Westergötland, med ättenummer 199. Den äldste kände stamfadern är bergsmannen och skräddaren vid Stora Kopparberget, Torkil Andersson, omnämnd 1538-1539, på Hästberg vid Falun. Dennes son Daniel Tårkilsson, fick sköldebrev 22 juni 1581 av Johan III på Stockholms Slott, med det vapen som ätten fört. Huvudmannagrenen av ätten kallade sig för Qvist redan vid slutet av 1600-talet, och numera för Nordqvist. På kvinnosidan är ätten besläktad med adliga ätten Svinhufvud af Qvalstad.


Shit vilka damer!
Detta vore nånting att prova på! Vart finns kursen i Dala-Järna?? :P

“I am not interested in money. I just want to be wonderful.”
- Marilyn Monroe
Smurfmuffins..?
Syster Milia har tvingat mig att göra "marknadsgodisar" till henne. Fick helt plötsligt för mig att jag skulle baka blå muffins också..
Provade min nya pastafärg. Funkade fint! Jag tror alltid att det ska smaka beskt av karamellfärg.. Men det smakar ju inget! Tur det!
Ska göra rosa muffins till syster Jossan idag.. Om jag orkar.. Har typ bara sovit en timme inatt..
Skulle börja lite tidigare än vanligt på caféet idag.. Vaknade för sent!! Å jag mådde så jäkla illa! Trodde att jag skulle spy!! Men det gick över.. Jag studsade fort upp ur sängen å vinglade in i badrummet å våldssminkade mig å drog sen iväg på hojen i räserfart mot Vansbro! Har knappt något minne av cykelturen imorse.. :P Jag sov väl kanske..? :)
Jag lovar, jag e helt normal.. :P

Var till Vansbro city :P igår en vända å kikade på syster Jossans nya lägenhet! En mysig liten etta på högsta våningen! Vi körde dit lite grejer med mamma, mormor å morfar.. Mormor "råkade" slå sönder Jossans pastaburk.. :P Bra flytthjälp asså...

Syster Jossan å jag tog en paus från mormor å mamma å drog till Håkanssons å käkade räckmacka! :P Var så länge sen jag åt det.. Det var skitgott! Men det e ju så dyyyrt.. Fast jag kan ju så klart göra mycket godare å snyggare räkmackor än de gör på Håkanssons!! Räkmacka på siktkaka? Hellooo..? :P
Jag bara: "Vilken söööt blomma" *lukt lukt* Så var den inte riktig...


Farfar fyllde år igår så vi var bjudna dit på tårta å kaffe!
Pappa, Emma å Sussie väntar på att få hugga in! "Ta kortet nu då!!"


Två små fina sånna här tårtor hade Sussie med sig! Till å med jag åt tårta fast jag hatar grädde! Bara för farfars skull!
Fast jag tror att farfar egentligen stavar Mats Med Z.. Alltså: Matz. För att han e sådär häftig å speciell..

Farfar: "Jag e så trött, har klippt gräset idag..."
Sussie: "Har du???"
Farfar: "Nääää.. Nån av tvillingarna gjorde det.. Men säg inget till Håkan." :P


Massa fikabröd..
Fin blomma farfar fått!Farfar fick en fruktkorg av Lena, Krister å Mait
 Och whiskey å strumpor av mig å Jossan! ( Det är inte flaskan som e liten, det e farfar som har stora fötter.. :P )Sussie var snäll å diskade. :P Å pappa åt upp "resterna".. :P
Sen kom det fler å ville fira farfar! :P

Efter all tårta å kaffe hoppade jag ut i garaget å målade mina hyllor en gång till.. Ska måla alla små hyllor idag... Orkade inte göra klart igår.. Ska försöka fundera ut hur jag ska måla Molles kattlucka också... Den blir nog grå å tråkig..

Målat klart hyllorna! Dags att cykla hem till Järna mitt i natten.. Att tiden ska gå så fort...
Dekal i garaget.. Den har typ alltid suttit där..Garagevägg!Det var skönt å hoja hem igår natt.. Har knyckt Jossans cykel nu för det e punka på min! :P
"Thö Bessarbrooo"Vackert, vackert..Har beställt lite böcker.. :P Nu SKA jag börja läsa! Var så längesedan jag läste en bok.. Jag har ingen ro i kroppen.. Men nu SKA jag läsa!Ja, detta e min lillebror.. :)I löööve this video med coola Kate Moss! :)

"Lämna ditt bakomflutna före dig.." - Pumba


 

 


Måla, måla, måla..

 

 

Ska jobba på både Mossebo och Caféet nästa vecka. :) Pepé ska ta över caféet efter sommaren.. Han ska tydligen jobba lite med oss om nån vecka. Skoj! Det kan gå hur som helst! :P Hoppas jag får jobba där med honom sen som han sa. Jag ska tjata på honom!!

Arbetsförmedlingen e knäpp i huvet som vanligt.. Fast att jag är på praktik de dagarna jag inte jobbar, så måste jag söka jobb som en galning och höra av mig till dem heeeela tiden.. De har superkoll på mig. Inte för att det är speciellt jobbigt att skriva ett mejl, men det kan lätt glömmas bort! Då ryker ersättningen på en sekund å jag hamnar på gatan.. Man vet inte vad man ska skriva till dem heller.. De vet ju redan vad jag gör. Jag skriver ju typ samma saker varje gång! De e ju otrevliga i alla fall å typ svarar aldrig. Man tycker att det finns andra som de kan hålla bättre koll på här i byn istället.. Ha koll på de som inte vill jobba.. Som bara vill sitta på den dära bänken å glo på stackars små flickor hela dagarna.. Å göra absolut ingenting.. Hur klarar de sig??? Varför har ingen råkoll på dem?? Ne, de jagar mig som vekligen vill jobba! Suck..

Känns inte som att plugga är nåt jag vill göra nu heller.. Känns hopplöst.. Onödigt.. Varför läsa upp gymnasiebetygen?? Vad hjälper det mig? Jag tror verkligen inte det gör det.. Är väl om man vill plugga vidare å bli nåt.. :P Men vad vill jag bli??? Jag vill bli dietist! Konditor! Veterinär.. Om jag får drömma: skådis! Det behöver man kanske ingen utbildning för att bli. :P Finns skådisar som inte gått skola som e superduktiga!

 

 

 

Nä, Nils försöker inte leka dalahäst.. Han e duktig och fyller i stjärnorna vid Medborgarhuset med ny färg.. Jag väntar fortfarande på MIN stjärna! :P Ska rita en egen med rosa krita!! Brevid Björn Skifs stjärna!

 

 

 

 

Jag tycker älgen i Medborgarhuset e cool.. :P Älgen e lika gammal som huset.

 

 

 

 

Gjorde nationaldagsbakelser på caféet förra veckan..

 

Blä. Grädde e äckligt!

 

 

 

 

 

Sliten matte. Mysig Molle.


 

 

 

En rumpbild!!

Försökte gå igenom mina kläder i garderoberna.. Rensa ur lite.. Men jag gav upp efter ett tag... Jag kommer inte rensa ur nåt ändå.. :P Hittade liter kläder jag letat efter förut i alla fall..

Jag gillar inte jeans.. Jag får panik i dem! Känner mig instängd. :P Men de här jeansen e rätt okej.. Fast de är cheap shit.. Å ja.. Min rumpa har blivit lite större.. Suck..

 

 

 

 

Min fina klänning jag fått av pappa i julklapp.

  

 

Néa goes pinup:

:P

 

 

 

Ibland har man tråkigt å orkar inte göra nåt.. :P Då brukar det bli sånna här onödiga roliga bilder.. :)

 

 

 

 

Onödigaste köpet idag.. :P Jag behöver verkligen inga fler skålar.. Jäkla Hemköp! :P

 

 

 

 

 

Målade mina filmhyllor i fredags.. De var grå och tråkiga.

 

 

 

Självklart var Jomin med och kontrollerade..

 

 

 

Svarta! Jag e duktig jag!

 

 

 

 

Missade tåget hem för jag blev kvar hos farfar så länge.. Ville inte cykla hem i regnet så jag sov kvar hemma hos mamma istället.. Hon hade åkt till Anders över helgen så jag var helt alooone.. Å min mobil hade dött å hade ingen laddare med mig heller.. Typiskt..

Tänkte att jag skulle cykla hem på lördag morgon när det slutat regna! Det slutade verkligen aldrig att regna.. :P Fick vänta på tåget hem som gick klockan fyra ändå.. Ja, ja..

 


Bal å cruising..

 

Vad e grejen med att fota sig själv i spegeln?? Det e töntigt.. Ändå gör man det! :)

 

Var ju cruising i Vansbro i lördags.. Tänkte att jag skulle cykla till Vansbro på kvällen, men somnade på soffan en vända. Så jag blev för lat för å hoja. :P Jag skulle säkert köra ner i diket flera gånger på vägen dit ändå. :P Så jag försökte väl leta tag på nån stackare som ville skjutsa mig till Vansbro. Stina fixade väl det på en sekund! Hon fick tag på stackars Tina som fick plocka upp Virr-Néa på Storbyn. Så supersnällt!

Ja, jag hade då kul i alla fall.. :) Inte ofta man e ut på nåt..

Å jag tog inte en enda jävla bild! :(

 

 

 

 

 

Världens plattaste wienerbröd? Inte köra wienerbröd på pakethållaren nästa gång. :P

 

 

 

 

 

Jossan ville tydligen inte va med på bild! :P

 

 

 

 

 

What´s wrong with my eye??

 

 

 

 

Sko utanför caféet..

Så en stackars liten pojke hoppar nu omkring på byn med bara en dinofoppa...

 

 

 


 

 

 


Néas favvogodisar:  :P

 Cola-Ferrari!! Godaste äävöör! Å så klart Ahlgrens!

Lakritsdumle å Colaflaskor

Melongodisar å chokladlimpor
Polly Dark å Riesen
 

 

Kom tillbaka!!
Marabou Sommar.. Så jäkla god! Den borde de göra igen.


 

 

 

 

Lillebror gick med Fia på bal! :P

 

 

 

Lillebror å Fia

 

 

 

Stilig Lillebror

 

 

 

Mattias å lillebror

Coolaste grabbsen!

 

 

 

 

Självklart skulle Jossan å Sofie va med på bild! :P

 

 

 

 

Tänk att jag gav bort min fina väska till syster Jossan.. :) Men jag tyckte ju inte om den ändå.. Den e för stor å klumpig. Har använt den en gång.. Då kunde lika gärna syster få den.. Den har det bättre där.. :P

 

 

 

 

Fick en prickig väska med i en tidning.. Hmm.. Vad ska jag ha den till..? Kanske ger bort den med..

 

 

 

 

Världens godaste kakor tror jag.. :P Sjuk reklam bara: "Vrid, slicka, doppa".. Okeeeej..? :P

 

 

 

 

Molle får ibland lite tokdamp.. Han rev mig riktigt rejält för några dagar sen.. Aj, aj.. Mitt halsband hade han sönder med.. :(

 

 

 

 

 

Värsta cykeln! Skulle jag behöva! Jag som ser ut som en packåsna när jag far fram på hojen! :) Tror denna kostade runt 20 000 spänn!

 

 

 

Ja, man mår väl så där.. Dåligt med pengar igen.. Nästa månad blir bättre.. Får käka knäckebröd ett tag framöver... :P

Blev ledig från Mossebo idag.. Bra det, då hinner jag åka till farfar å måla mina hyllor som jag ska ha mina filmer i. slipper de ligga på golvet!.. Jossan följer nog också med.. Bra med lite sällskap..

Hoppas de ringer från caféet snart, så jag får jobba lite mer..

 

 

 

 

Haha! Det e faktiskt inne å va nördig nu! :P

 

 

 

 

I USA e de inte kloka! De friterar Snickers!! Fett!! Funderar på att prova göra sånna nån dag.. E ju säkert gott.. Men onyttigt! :P En tugga räcker nog...  :P

 

 

 

 

 

 

 

 

Coolaste Samantha Fox. Så snygg! :P Underbara 80-tal!!

 

 

 

 

Ken Ring har gjort en låt till sin syster.. Jag e ingen hiphopiflop-tjej, men jag blir helt rörd av denna låt..RSS 2.0